Uncategorized

Prajitura cu miere

1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti bine o tava de 20 cm. Tapetati tava cu hartie de copt. 

2. Incalziti mierea, untul, zaharul si apa la o temperatura joasa pana ce zaharul s-a topit. Luati amestecul de pe foc si adaugati ouale si faina cu praf de copt in umplutura pana se formeaza o coca omogena. 

3. Turnati compozitia in tava si intindeti uniform. Coaceti timp de 40 de minute. 

4. In timp ce prajitura se coace, amestecati zaharul pudra si restul de miere intr-un bol (adaugati o ceasca de apa sau doua daca glazura este prea groasa). Scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca si acoperiti-o cu glazura.

ALTERNATIVA: puteti folosi pentru glazura urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra si 100 ml frisca mai moale. Raciti amestecul si acoperiti prajitura cu aceasta glazura. Dati pe razatoare ciocolata cu cereale si presarati peste prajitura.

Poza principala

h_01335577mare.jpg

170 ml miere

140 g unt

80 g zahar brun

30 ml apa

2 oua batute

200 g faina cu praf de copt

GLAZURA:

250 g zahar pudra

30 ml miere

apa

Mierea se incalzeste usor, asa ca aveti grija sa intindeti o folie de copt in tava pentru a preveni ca marginile sa nu se arda, sa nu se innegreasca.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Inteleg ca nu are cacao dar la ingrediente principale este trecuta ciocolata si lapte… dar unde or fi in reteta? Nu caut nod in papura dar chiar ma tenta prajiturica asta chiar daca pare cam prea dulce la atata zahar si miere 🙂 cand o sa o incerc in formula asta va spun ce mi-a iesit…
  • Maria, era o greseala de editor la Ingredientele principale, pe care am remediat-o, mersi de atentionare:) Probabil se gandea la ciocolata cand a scris-o:) Nu e foarte dulce, sa stii, mierea indulceste, dar nu deranjant, tocmai de aceea am adaugat si zahar:) Sa ne spui cum ti-a iesit:)

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE