Uncategorized

Prajitura cu caise și morcov

1. Amesteca faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul, un vârf de sare și scorțișoara. Bate ouale cu mixerul preț de un minut, încorporeaza treptat zaharul și amesteca pâna ce compoziția devine foarte fina (semn ca zaharul s-a topit).

2. Adauga vanilia, toarna uleiul (la temperatura camerei) și amesteca vreme de 1-2 minute. Încorporeaza toata faina, turnata dintr-odata. La final, pune morcovii rași cât mai fin și caisele taiate în fâșii subțiri ori cubulețe.

3. Tapeteaza o tava de copt cu hârtie pergament și toarna compoziția. Da prajitura cu caise si morcov la cuptorul încins vreo 30 de minute ori pâna ce scobitoarea-test iese curata. Lasa în tava ca sa se racoreasca, taie dupa preferința și pudreaza cu zahar.

TRUC. Pentru un gust deosebit, adauga în compoziție 100 g de nuca un pic coapta și zdrobita.

 Prajitura cu afine

Bușeuri cu frișcă și căpșuni

Poza principala

prajitura_mica.jpg

340 g morcovi

7 caise

260 g faina

4 oua

300 g zahar

240 ml ulei

1 lingurița cu bicarbonat

1 1/2 lingurite cu praf de copt

1 1/2 lingurite cu scortisoara

2 lingurite cu esenta de vanilie

zahar pudra

sare

 

Tarta aromata de caise

Prajitura cu caise este un desert pe gustul celor mari și mici.
Numar de portii
10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE