Prăjitura cu orez și fructe

1.Amestecă drojdia cu o linguriță cu zahăr, o lingură cu făină și puțin lapte călduț. Lasă să crească 10-15 minute la loc cald. Cerne într-un castron restul de făină, adaugă un praf de sare, coaja de lămâie, oul, untul topit și laptele rămas. Frământă un aluat omogen și elastic.

2.Clătește orezul sub jet de apă rece. Pune-l apoi într-o cratiță împreună cu 750 ml de lapte și un praf de sare și pune pe foc. Adaugă 100 g de zahăr și adu la temperatura de fierbere. Când amestecul s-a legat, pune-l la răcit. Separat, amestecă restul de lapte cu zahărul și praful de budincă. Adaugă-l în  orezul rece și amestecă.

3.Unge și tapetează cu unt și făina o formă de copt. Întinde aluatul în formă și pune deasupra o jumătate din umplutura de orez. Pune cireșe/vișine din compot (bine scurse) și acoperă cu restul de orez. Presară deasupra fulgii de migdale.

4.Dă prajitura cu orez si fructe la cuptor, la 160 °C pentru 40 de minute. Pudrează prajitura cu zahăr înainte de a servi.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tort cu cremă fină de nuci

Poza principala

prajitura_cu_orez_mica.jpg

Pentru aluat

20 g drojdie proaspătă

80 g zahăr  pudră

250 g făină

100 ml lapte

Sare

Coajă de lămâie

1 ou

60 g unt

Unt și făină pentru tapetat 

 

Pentru umplutură

180 g orez cu bob rotund

Sare

1 l lapte

150 g zahăr pudră

½ pachet cu budincă de vanilie

1 borcan mare de cireșe/vișine din compot

80 g fulgi de migdale

Zahăr pudră

 

Tort cu brânză şi ciocolată

Prajitura cu orez si fructe este o combinație ingenioasă de ingrediente și un produs final surpinzător de gustos.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE