Uncategorized

Prăjitură de foi cu gem și nucă

1.Pentru foi, pune drojdia într-un castron, adaugă o treime din laptele călduț și amestecă. Încorporează treptat făina cernută, zahărul vanilat, oul și gălbenușurile. La final, încorporează laptele rămas și untul topit. Lucrează aluatul până devine fin, omogen și împarte-l în trei. Întinde tot atâtea foi.

2.Pentru umplutură, amestecă nucile cu zahărul pudră. Așază o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge deasupra cu jumătate din cantitatea de gem și pune deasupra jumătate din amestecul de nuci cu zahăr. Acoperă cu a doua foaie și pune deasupra restul de gem și de amestec de nucă. Acoperă cu ultima foaie și lasă prajitura de foi cu gem si nuca într-un loc ferit de curent, la cald, să crească 60 de minute.

3.Înțeapă prăjitura cu gem si nuca cu o furculiță și coace la 180 de grade pentru 25 de minute. După ce s-a copt, lasă prajitura de foi să se răcească în tavă, decorează cu ciocolata topită și taie după ce s-a răcit.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Prajitura de biscuiți

Poza principala

praji_foi_mica.jpg

20 g drojdie uscată

150 ml lapte

500 g făină

1 pliculeț cu zahăr vanilat

1 ou + 2 gălbenușuri

250 g unt topit

 

Pentru umplutură:

150 g nuci măcinate

150 g zahăr pudră

200 g gem de prune sau gem de caise

 

Pentru decor:

150 g ciocolată

 

Prajitura cu migdale

Prăjiturile de foi cu gem sunt spornice, gustoase și pot fi păstrate câteva zile la rece, ceea ce le face și mai fragede și delicioase.
Numar de portii
12
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE