Prajitura de Paste

1. Preincalziti cuptorul la 160° si ungeti o tava (aproximativ 23 cm) cu ulei. Amestecati ingredientele uscate impreuna si lasati-le deoparte. Bateti ouale bine de tot. In timp ce bateti, adaugati treptat zaharul. Puneti apoi margarina si iaurtul (sau laptele batut sau amasi) peste ingredientele uscate. 

2. Puneti totul la cuptor si coaceti timp de 45 de minute pana cand prajitura se intareste. Luati prajitura din cuptor si lasati-o la racit. 

3. Amestecati toate ingredientele pentru topping si turnati-le peste prajitura. Mai puneti cateva minute la cuptor pana aceasta devine maronie. Lasati-o la racit din nou inainte de a o servi.

Poza principala

h_01352670mica.jpg

ALUAT:
410 g faina
un varf sare
½ lingurita mirodenii amestecate
1 lingura scortisoara
2 linguri praf de copt
1 lingura bicarbonat de sodiu
3 oua
250 g zahar
150 g margarina topita
250 ml iaurt, lapte batut sau amasi
TOPPING:
60 ml lapte batut sau amasi
80 ml margarina topita
80 g zahar
125 g cocos

O prajitura usoara pentru Paste si nu numai. O puteti gati oricand vreti.
Numar de portii
12
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE