Uncategorized

Prajitura de portocale cu dulceata

1. Bateti untul si zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana ce compozitia se umfla. Adaugati ouale, unul cate unul, si o lingura de faina, mixand.

Adaugati coaja de portocale, apoi puneti restul de faina si praful de copt. Turnati laptele si mixati pana ce obtineti o compozitie cremoasa.

2. Puneti crema intr-o tava de 1.2 l, bine unsa cu unt, si asezati o foaie de copt impaturita pe deasupra.

3. Asezati tava intr-un vas mai mare, la Bain-Marie, acoperiti cu un capac si inabusiti pentru doua ore, verificand prajitura din cand in cand si turnand apa fiarta in vasul mai mare cand aceasta scade.

4. Luati tava de pe foc si lasati-o deoparte pentru 10 minute, cat pregatiti sosul. Fierbeti putin zeama de portocale pana scade la jumatate. Adaugati dulceata si amestecati pana se topeste si obtineti un sos consistent. Turnati peste prajitura asezata pe un platou si serviti.

Prajitura cu migdale

Tort de iarna cu fructe exotice

 

Poza principala

rexfeatures_1292704k_mica.jpg

Pentru prajitura:
175 g unt, la temperatura camerei
175 g zahar
4 oua
175 g faina
coaja de la 2 portocale
1 lingurita praf de copt
3 linguri lapte
Pentru sos:
zeama de la 2 portocale
5 linguri dulceata de portocale

Puneti o foaie mica de copt la baza vasului in care pregatiti prajitura de portocale pentru a va asigura ca se va desprinde usor.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Mariami, citeste mai atenta punctele 1 si 2: spune clar ca, din cele 175 de grame de faina, la inceput se pune o lingura (asta scrie la punctul 1), iar apoi, la punctul 2, spune ca se adauga restul..mie mi se pare foarte clar, poate ai citit tu printre randuri.. Asteptam feedback-ul tau, daca o sa incerci reteta… O seara buna!

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE