Uncategorized

Prăjitura deșteaptă

1. Bate albuşurile spumă tare şi lasă-le deoparte.

2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se transform într-o cremă fină. Încorporează esenţa de vanilie, untul topit şi făina, în 2-3 tranşe, amestecând până când omogenizează.

3. Adaugă şi laptele amestecând continuu. La sfârşit, adăugă şi albuşurile, în 3-4 reprize, amestecând uşor cu o spatulă până compoziţia devine omogenă.

4. Unge cu unt un vas de copt , apoi toarnă aluatul obţinut aluat şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 60 de minute sau până când partea de sus devine aurie. 

5. Lasă la răcit cel puţin 2 ore, în tavă, apoi porţionează direct în vas. Pudrează cu zahăr vanilat şi serveşte.

 

 

Truc. Ca să fie albuşurile ferme, bate-le cu un praf de sare.

 

Prăjitură de foi cu gem și nucă

Poza principala

praji_desteapta_mica.jpg

4 ouă la temperatura camerei

150 g zahăr pudră

1 linguriţă cu esenţă de vanilie

125 g unt topit

125 g făină

500 ml lapte călduţ

 

Prăjitură în două culori

Prajitura desteapta, usor de pregatit si cu ingrediente accesibile.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE