Prăjitură din biscuiţi

1.Pentru blat, topește margarina. Adaugă biscuiţii zdrobiţi și amestecă energic.
 
2.Întinde totul într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Presară blatul cu ajutorul unei linguri.
 
3.Blatul rezultat trebuie să fie perfect întins. Lasă la rece aproximativ 50-60 de minute. Între timp, zdrobește biscuiţii și nuca cu sucitorul sau trece prin mașina de tocat.
 
4.Rahatul taie-l cât mai mărunt. Într-un castron, topește zahărul, ciocolata, apa, cacaoa și margarina. Adaugă romul și lasă să se răcorească puţin.
 
5.Amestecă praful de biscuiţi și nucă cu rahat, după care toarnă treptat siropul de zahăr. Compoziţia astfel obţinută răstoarn-o peste blatul de biscuiţi.
 
6.Presară deasupra nucă de cocos din belșug și păstrează prăjitura la rece. Înainte să o servește tai-o în pătrate mai măricele.
 
7.Opţional mai poţi adăuga câteva vișine din vișinată scurse bine sau 100 g stafide. Pentru a căpăta un gust mai aromat înmoaie stafidele în puţin rom și câteva picături cu esenţă de vanilie.

Poza principala

prajitura_din_biscuiti_mica.jpg

Pentru blat
    500 g biscuiţi
    175 g margarină
Pentru prajitura
    50 g cacao
    250 ml apă
    150 ml rom
    200 g nuci
    300 g rahat
    50 g ciocolată amăruie
    100 g margarină
    250 g zahăr
    500 g biscuiţi

Când vrei să-ți impresionezi prietenii ori pe cei dragi, încearcă acest desert aromat și gustos!
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE