Deserturi Prajituri si tarte Uncategorized

Prăjitură din mălai

Atât de banal și totuși atât de gustos. O nebunie de desert!

Dificultate: ușor

Timp de de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 300 g mălai grișat
  • 1/4 l smântână
  • 100 g unt
  • 4-5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 200 g zahăr
  • 15 ml esență rom/ vanilie (la alegere)

Modalitate de preparare:

  1. Într-un ceaun se amestecă laptele, untul și sarea și se pune la fiert.
  2. Când începe să clocotească se adaugă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
  3. După 5-6 minute, se îndepărtează compoziția de pe sursa de foc și se lasă să se răcească.
  4. Albușurile se bat spumă și se adaugă tot zahărul tos, esența de rom sau vanilie și se continuă mixarea până când compoziția se întărește.
  5. Turnați amestecul peste mămăliga rece, adăugați puțin zahăr vaniliat (1 lingură) amestecați cu telul ușor și răsturnați compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
  6. Coaceți 40-50 de minute  până când se rumenește.
  7. Serviți prăjitura caldă sau rece.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE