Prajitura pufoasa cu gem

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Bateti zaharul si untul pana se omogenizeaza. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand bine pana la incorporare.

2. Cerneti faina si praful de copt, mixati, apoi turnati laptele, treptat, mixand pana la omogenizare. Impartiti aluatul in 3 tavi de aceleasi dimensiuni si dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Daca nu aveti destule tavi, preparati cate un blat o data, apoi lasati sa se raceasca. Nu coaceti un singur blat pe care apoi sa il taiati, nu va fi la fel de pufos.

3. Incalziti gemul si adaugati o lingura de apa, apoi intindeti-l pe doua din blaturi.

4. Aranjati prajitura. Intr-un castron, puneti zaharul pudra, apoi turnati 1 lingura apa calduta si esenta de vanilie. Amestecati si turnati icingul pe prajitura, intinzandu-l si pe margini. Cand icingul s-a intarit, decorati cu flori de zahar.

Poza principala

prajitura_pufoasa_cu_gem_rexfeatures_1302608aj_mica.jpg

125 g unt
175 g zahar
3 oua
250 g faina
1 lingurita praf de copt
150 ml lapte
Pentru umplutura si topping:
250 g gem de caise
125 g zahar pudra
cateva picaturi esenta de vanilie
flori decorative de zahar

Iata o prajitura usor de preparat si cu ingrediente accesibile
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE