Uncategorized

Prajiturele cu nuca

1. Pentru blat, amesteca într-un vas toate ingredientele. Va rezulta un aluat de consistenta unei smântâni groase, care curge mai greu.

2. Toarna compozitia într-o tava mai mare, tapetata cu hârtie de copt. Da la cuptorul încins pentru 20- 30 de minute (scoate dupa ce ai facut testul scobitorii).

3. Pentru crema, caramelizeaza zaharul, adauga faina cernuta. Amesteca bine și toarna apa.

4. Pune pe foc mic și amesteca. Da apoi deoparte și adauga margarina, nucile trase într-o tigaie (ca sa se rumeneasca putin) și vanilia.

5. Rastoana caramelul peste blatul copt (și cald) și lasa sa se raceasca. Taie patrate cu un cutit cu lama subtire și servește!

 

TRuc. Pentru a incorpora mai usor faina in caramel, amestec-o inainte cu apa fierbinte. 

 

Cheesecake cu prune

Poza principala

prajiturele_cu_nuca_mica.jpg

200 g zahar

400 g faina

200 ml apa

100 ml ulei

4 linguri cu miere

1 pliculet cu praf de copt

1 lingurita cu coaja rasa de lamâie

3 plicuri zahar vanilat

sare

pentru crema:

300 g nuci pecan

5 linguri cu faina

1 cana zahar

500 ml apa fierbinte

125 g margarina

1 pliculet cu vanilie lichida

 

Prăjitură cu piper roșu

Un deliciu crocant pe care-l prepari ușor și în mai puțin de 60 de minute.
Numar de portii
10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE