Prăjiturele Muscatel

1. Amestecă mai întâi zahărul cu făina direct pe planşetă. Adaugă apoi untul şi toate fructele (păstrează câteva curmale pentru decorat) şi aromele şi frământă bine, cu degetele. 

2. La sfârşit, adaugă albuşul bătut şi, dacă aluatul ţi se pare prea moale, mai adaugă puţină făină. 

3. Întinde foaie şi taie pătrate portivite pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. 

4. Unge cu gălbenuș bătut, decorează cu bucăţele de fructe (curmale) şi dă la cuptorul încins până se auresc frumos.

credit: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Însoţeşte aceste prăjiturele cu nuca sau cu un păhărel de Porto şi ai trataţia perfectă!

 

Calzone cu ciocolată

Poza principala

praji_mica.jpg

100 g zahăr pudră

100 g făină 

100 g unt

1 ou

100 g stafide tocate

100 g curmale tocate

100 g smochine uscate şi tocate

1 vârf de linguriţă de pudră de nucşoară

1 linguriţă rasă cu scorţişoară

2-3 picături de extract de vanilie

1 linguriţă cu coajă de lămâie rasă

 

Ştrudel cu prune

O specialitate spaniolă, care se prepară rapid de tot. O prajitura care-ţi va intra în obişnuinţă, cu siguranţă.
Numar de portii
6-8
Calorii
275
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE