Uncategorized

Prăjituri de sărbătoare

1.Bate energic ouăle cu zahărul. Adaugă făina cernută împreună cu cacaua și amestecă.

2.Întinde aluatul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Coace 8 minute la 200 °C

3.Când e gata, scoate din tavă, îndepărtează hârtia și lasă la răcit. Taie cercuri micuțe de aluat cu ajutorul unui pahar. 

4.Bate frișca lichidă (ținută în prealabil la frigider). Adaugă zahărul vanilat și lichiorul. 

5.Unește blaturile decupate cu amestecul de frișcă.

6.Decorează prăjiturile de sărbătoare cu restul de frișcă și căpșune după gust.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Dacă vrei să dai complexitate cremei tale adaugă 3 gălbenușuri bătute bine pe foc, la bain marie, împreună cu 3 linguri de zahăr. E potrivită și pentru torturi.

 

Ruladă de biscuiţi

Poza principala

prajiturele_cu_frisca_mici.jpg

Pentru aluat

3 ouă

100 g zahăr tos

50 g făină

50 g cacao

 

Pentru umplutură

250 ml frișcă lichidă

1 plic de zahăr vanilat

50 ml lichior de ouă sau lichior de ciocolată

200 g căpșune (pentru ornat)

 

Biscuiți de casă cu ciocolată

Îți propunem prajituri de sarbatoare, un desert care, pe cât e de ușor de realizat, pe atât de repede va dispărea de pe platou!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE