Uncategorized

Prepelita umpluta cu foie gras, fenicul si castane caramelizate

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Spalati si uscati prepelitele si ungeti-le cu sare si piper, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. 

Taiati foie gras cubulete si amestecati-l cu smantana, vinul de Porto si coaja de lamaie. Pasati, apoi adaugati crutoanele, rozmarinul si cimbrul. Umpleti prepelitele cu acest amestec. Imbracati apoi fiecare prepelita in cate 2 felii de bacon si legati-le cu sfoara alimentara.

Asezati prepelitele in tavi, ungeti-le cu unt si condimentati, apoi dati-le la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand se rumenesc.

Intre timp, curatati feniculul, spalati-l si tocati-l. Taiati castanele pe jumatate daca sunt prea mari. Curatati si tocati ceapa. In jumatate din cantitatea de unt, caliti feniculul si condimentati-l cu sare si piper. Turnati vinul si jumatate din zeama de legume, apoi fierbeti, acoperit, pentru 10 minute. Prajiti castanele in restul de unt si presarati zahar, ca sa le caramelizati. Adaugati sare si piper apoi turnati restul de zeama de legume, lasand sa fiarba pana se evapora aproape complet.

Cand prepelitele sunt gata, asezati feniculul pe cate o farfurie, apoi prepelita apoi castanele caramelizate.

Poza principala

stockfood_00328636_mica.jpg

Pentru prepelita:
4 prepelite, gata pentru gatit, fiecare a cca. 200 g
sare si piper negru proaspat macinat
125 g foie gras
4 linguri smantana
1 lingura vin de Porto
1 praf coaja rasa de lamaie
4 linguri de crutoane
1/2 lingurita cimbru, tocat
1/2 lingurita de rozmarin, tocat
8 felii bacon
40 g unt, topit
Pentru fenicul si castane caramelizate:
400 g fenicul
250 g castane coapte si decojite
1 ceapa
2 linguri unt
100 ml vin alb sec
100 ml de zeama de legume
1 lingurita zahar

Iata o reteta deosebita pentru momente deosebite.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE