Uncategorized

Prepelite cu mandarine confiate

1.Taie coaja feliilor de paine si da deoparte. Faramiteaza miezul si pune frimiturile intr-un bol. Adauga laptele si uleiul de masline.

2.Spala si toaca fin patrunjelul, pune-l in bolul cu paine, amestecand bine cu mana.

3.Deschide prepelitele fara a separa jumatatile. Introdu amestecul de verdeturi. Inchide prepelitele, inveleste-le cu bacon si foi de dafin, apoi leaga-le bine cu o sforicica.

4.Taie in patru mandarinele confiate. Toarna uleiul intr-o oala mare cu capac. Adauga prepelitele si tine la foc mare in oala acoperita. Cand s-au aurit, adauga mandarinele si vinul. Da focul mai mic, sareaza si pipereaza, apoi adauga frunzele de busuioc si tine acoperit pentru 20 deminute. Daca e nevoie, adauga un strop de apa in timpul prepararii.

5.La final, presara verdeata si serveste alaturi de orez salbatic.

Sfat: poti flamba in avans prepelitele in lichior de mandarine, adaugand apoi mandarinele si vinul alb.

Foto: Photoland/Photocuisine

Poza principala

prepelite_cu_mandarine_confiate_mica.jpg

6 prepelite
6 felii de paine toast
1-2 legaturi de patrunjel
2 cepe
4 linguri de lapte
1 lingura de ulei de masline
6 mandarine confiate
3 linguri de ulei vegetal
6 felii subtiri de bacon
2 tije de busuioc
1 sticla de vin alb sec
foi de dafin
sare
piper

O delicatesa ideala pentru a-ti impresiona invitatii la ceas de sarbatoare!
Numar de portii
6
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE