Pro și contra sucurilor naturale

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Pline de vitamine, sucurile naturale – de fructe şi de legume – sunt o sursă sigură de detoxifiere şi vitalizare a organismului. Dar atenţie și la dezavantaje!
shutterstock_116172127_site.jpg

Nutriționiștii le recomandă, noi le iubim, că-s gustoase și răcoritoare. Să vedem însă când fac bine și când e cazul să nu ne entuziasmăm prea tare în privința lor.

 

Pro 

-indiferent că sunt din fructe sau din legume, sunt delicioase, răcoritoare şi pline de elemente preţioase pentru sănătatea organismului.

-cele de fructe reprezintă un amestec foarte bun pentru optimizarea circulaţiei sangvine.

-mai bune decât cele de fructe (pentru că nu conţin zahăr, decât cu mici excepţii), sucurile de legume sunt o adevărată dietă de crudităţi. 

-terapia cu sucuri naturale ajută la intensificarea capacităţii de vindecare a corpului. Acestea furnizează hrana optimă fără să ceară consumul de energie necesar digerării.

-nu oricine poate mânca 3 kg de morcovi pe zi, dar sucul de morcovi, de exemplu, are o concentraţie de zece ori mai mare de vitamina A şi vitamina C decât două banane.

-adaugă pulpa legumele şi a fructelor în sucul proaspăt preparat. În felul acesta, obţi un important supliment de fibre.

 

Smoothie de fructe de padure

 

Contra 

-nu oricine poată să urmeze o cură de sucuri naturale. O afecţiune nedepistată ca diabet sau hipoglicemie poate, fără tratament medical, să se înrăutăţească din cauza tratamentului cu sucuri naturale. Din ceasta cauză, înainte de începerea unei cure consultaţi un medic.

-consumul aceloraşi legume în fiecare zi poate produce alergii.

-oxigenul din aer e cel mai mare duşman al sucurilor naturale – după câteva ore, aerul distruge proprietăţiile nutritive şi vitaminele acestuia, deci consumă doar sucuri proaspete!

-atenţie la cantitate! Adulţii nu trebuie să consume mai mult de 500 ml pe zi, cantitatea care variază în funcţie de greutatea corporală, vârstă, sexul persoanei. Un consum mai mare poate aduce kilograme în plus.

 

Apa cu lamaie si arpacas

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE