Producatorii de mezeluri, obligati sa prezinte retetele

Sursa
Rtv.net
Foto
Shutterstock
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat ca mancam mezeluri de o calitate indoielnica din cauza ca producatorii nu mai sunt obligati sa prezinte reteta, informeaza RTV.net.
mezelurireteta.jpg

„La cererea industriei, anul trecut s-a scos aceasta obligativitate ca retetele sa fie avizate de Ministerul Agriculturii (…) Am pregatit actul normativ si speram sa fie gata cat mai repede pentru a introduce aceasta certificare (…) Daca astazi eu merg si spun ca acest crenvursti are prea mult sorici, el poate spune asa scrie in retetar. Ori, daca am avea o reteta martor aprobata, am putea lua masuri”, a declarat Stelian Fuia, citat de RTV.net.

Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential cand vine vorba de mancare. Aspectul e sesizat si in raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vandute in comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia in vigoare.

De cele mai multe ori, spun autoritatile de la Protectia Consumatorului, mezelurile contin multa apa, conservanti, carne de proasta calitate si tot felul de resturi. Specialistii ne avertizeaza sa nu le consumam in exces, deoarece pot cauza diferite tipuri de cancer si pot duce si la cresterea colesterolului.
 
Citeste continuarea articolului pe RTV.net.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE