Prune caramelizate cu iaurt grecesc

1.Preincalziti cuptorul. Taiati prunele pe jumatate si scoateti samburii. Presarati cu zahar (aproximativ 1 lingurita pentru fiecare jumatate de pruna) si lasati fructele la cuptor circa 10-20 de minute. Apoi, puneti-le la racit.

2.Turnati iaurtul si zaharul ramase in pahare, in straturi, si lasati la rece circa 1 ora. (In acest timp zaharul se va dizolva intr-un lichid siropos). Serviti paharele de iaurt cu prunele coapte si sucul lor.

 

Prajitura cu prune

Prune in bacon

Poza principala

caramelised_plums_01062018mica.jpg

4 prune 
½ cana zahar muscovado 
500 ml iaurt grecesc

Un desert delicios, prietenele tale iti vor fura reteta aceasta de prune caramelizate cu iaurt!
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Nu am gasit iaurt grecesc si l-am inlocuit cu Cremoso (pentru ca avea grasime mai multa decat celelalte iaurturi si am citit despre cel grecesc cum ca ar avea 12% grasime). Reteta a iesit extraordinara. Nu m-am zgarcit nici la prune (am pus cate 3 jumatati la fiecare pahar). 😀
  • Ne bucuram tare mult ca ti-a placut. Exista un sortiment de iaurt grecesc pe care il stim, de la Olympus, dar este perfect ca l-ai inlocuit cu Cremoso. Important este sa nu aiba acel zer:) Te imbratisam!

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE