Pui în aluat cu bere

1. Amesteca într-un castron faina cu un praf de sare, ceva mai mult piper proaspat macinat fin, o lingurița rasa cu rozmarin. Toarna berea treptat, amestecând bine cu un tel.

2. Dup ce ai obținut un aluat de consistența celui de clatite (un pic mai gros), pune-l la rece minimum 30 de minute.

3. Între timp, taie pieptul de pui în fâșii, toarna o lingura cu suc de lamâie, adauga sare și piper și amesteca. Acopera și lasa sa se întrepatrunda aromele.

4. Trece fiecare fâșie de pui prin faina, scutura bine, da-o prin aluatul cu bere și pune bucațile la prajit în ulei încins. Servește imediat, lânga un pahar cu bere rece.

 

Sugestie. Daca tot le servești lânga un pahar cu bere, adauga în aluat o lingurița cu boia iute!

 

Trucuri cu bere

1. Ca sa dai carnurilor (roșie, de porc sau pui) un gust mai bun, prepara o marinata: 250 ml de bere neagra, o lingura cu usturoi pisat, doua linguri cu ulei, o lingurița rasa cu sare, una cu oregano și piper dupa gust.

2. Pentru a prepara niște cornulețe fragede, amesteca 150 g de faina cu tot atâta unt razuit, un galbenuș, șapte linguri cu bere blonda și un vârf de sare. Când ai obținut un aluat omogen, da-l la rece o ora. Întinde foi fine, taie-le în patrate și adauga umplutura dorita. Coace-le 20-25 de minute.

 

Ficăţei pane

Poza principala

pui_mica.jpg

2 piepti de pui

1 cana faina

500 ml bere blonda

lamâie

rozmarin

sare

piper

ulei

 

Pui in malai cu salsa de porumb

Rețeta perfecta cu pui pentru o seara cu prietenii.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE