Pui asiatic

Se taie piepturile de pui in doua, dupa care se pun intr-un vas, se curata usturoiul si ghimbirul, apoi se piseaza bine de tot.

Ceapa verde este si ea spala si curatata, se taie rondele, atat partea alba, cat si partea verde, jumatate din ea se adauga peste carne.

Se amesteca vinul sau supa cu sucul de lamaie si sosul de soia sis e toarna peste pui. Carnea se lasa la rece, in frigider, acoperita, pret de 30 de minute. Pentru a fi cat mai aromata si cat mai frageda, carnea se intoarce de cateva ori in sosul si se stropeste cu el.

Dupa ce a expirat timpul, se scoate carnita din sos, se scurge de el, dupa care se prajeste putin timp, 3 minute.

Se toarna deasupra marinata, se acopera si se fierbe la foc mic, 15 minute.

Dupa aceste minute, se scoate, se taie oblic, in felii groase, se asaza in farfurii caldute si se mentine calda.

Se dizolva amidonul alimentar in 2 linguri cu apa rece, se amesteca in zeama lasata. Se varsa ceapa verde pastrata, se fierbe, se amesteca mereu, pana ce sosul se ingroasa, dupa care se pune o lingura peste carne.

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 2 piepturi de pui dezosate, de la care se inlatura pielea, 1 catel de usturoi, 1 radacina de ghimbir, 2 fire de ceapa verde, 180 ml de vin alb sau supa de pui, 6 linguri cu suc de lamaie, 1 lingura cu sos de soia, 1 lingura cu ulei si 1 lingura cu amidon alimentar.
Numar de portii
4
Calorii
220
Facebook Comments

SanatateAcasa

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE