Pui Biryani

1. Puneti puiul intr-un vas mare si asezonati-l cu condimentele pentru pui.

2. Amestecati amasi cu usturoiul si cu pasta de ghimbir si turnati peste pui. Marinati 30-60 de minute.

3. Intre timp, fierbeti orezul cu 4 cani de apa si lintea cu 2 cani de apa.

4. Adaugati pudra curry sau curcuma peste orez.

5. Puneti condimentul biryani intr-un mic vas si acoperiti cu apa. Lasati la foc, acoperit, aproximativ 10-15 minute. Cerneti condimentele si pastrati lichidul.

6. Intr-un vas mare, incalziti uleiul si prajiti ceapa si usturoiul timp de 2 minute. Adaugati ardeii si curry. Amestecati bine. Adaugati puiul marinat cu marinata si amestecati.

7. Adaugati lichidul si fierbeti timp de 20 de minute sau pana ce puiul este gatit. Adaugati orezul si lintea si mai lasati pe foc cateva minute. Pofta buna!

Poza principala

h_01335582mica.jpg

2kg pulpe de pui fara piele
10g condimente pentru pui
500ml amasi (lapte batut)
45g pasta de usturoi si ghimbir
OREZUL SI LINTEA
750g orez
375g linte neagra
10g sare
7g pudra curry sau curcuma
1.5L apa
CONDIMENTE
25g condiment biryani
250ml apa
45ml ulei
2 cepe, taiate marunt
2 catei de usturoi, striviti
1 ardei rosu, 1 ardei verde si 1 ardei galben
20g pudra curry

Un pranz ideal cu pui si legume, la cuptor.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE