Uncategorized

Pui cremos cu tarhon

1. Topiti untul si uleiul intr-o tigaie, puneti puiul si rumeniti-l pe toate partile. Adaugati ciupercile si presarati ierburile, usturoiul si sare si piper dupa gust.

2. Turnati zeama de pui si vinul, acoperiti si fierbeti la foc mic pentru 25 de minute sau pana cand puiul este moale. Scoateti puiul si ciupercile si lasati-le deoparte, apoi fierbeti sosul in continuare pana scade la jumatate.

3. Turnati smantana pentru gatit si tarhonul tocat in sos,  amestecand pana se ingroasa. Potriviti de sare si piper. Serviti sosul cu puiul taiat si ciupercile. Puteti opta pentru o garnitura de fasole verde al-dente.

Poza principala

h_01137785_mica.jpg

2 lingurite unt
1 lingura ulei de rapita 
4 bucati piept de pui cu os 
225 g ciuperci Chanterelle
1 lingurita mix ierburi a la Provence
2 catei de usturoi, tocati
sare si piper negru proaspat macinat
1 cana zeama de pui
1/2 cana vin alb sec
1 cana smantana pentru gatit
2 lingurite tarhon proaspat, tocat
extra tarhon, pentru garnisire

Iata cum o reteta traditionala frantuzeasca este readusa in actualitate prin folosirea ciupercilor. Satioasa si cremoasa, aceasta reteta este perfecta pentru o cina gustoasa. Bonus? Se prepara in mai putin de o ora.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Admin

Comentariu

Click aici pentru a comenta

  • Ciupercile Cantharellus (pe numele lor de fata Cantharellus cibarius) sunt galbiorii nostri neaosi. Iarna se gasesc in supermagazine in forma uscata, caz in care se pun in apa calduta cu 2-3 ore inaite de a-i gati. Minunata reteta.

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE