Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza , dupa gust.
2.Se topeste margarina si se pune intr-o tava. Se aseaza pulpele de pui, dezosate, in tava , trecandu-le prin margarina ca sa se unga pe ambele parti.
3.Se curata ceapa si usturoiul; ceapa se toaca fin, iar usturoiul se trece prin presa. Se pun intr-un bol si se amesteca cu busuiocul(1 lingurita),cu patrujelul verde tocat foarte marunt, bulionul si se adauga sare si piper, dupa gust.Cu o lingura se pune din acest sos pe fiecare felie de carne. Se da tava la cuptor 25′ , la 200*C. Dupa cele 25 de minute, se scoate tava si se pune cascaval ras pe fiecare bucata de carne, apoi se mai da 5 ‘ pentru a se rumeni.
4.Preparatul se serveste cu broccoli gratinat.

Mod de preparare-broccoli gratinat:
1.Se desface broccoli in buchetele si se fierbe 6-7 minute in apa sarata.
2.Se scurge si se lasa putin sa se raceasca.
3.Se unge o forma termorezistenta cu unt si se pune broccoli scurs.
4.Se amesteca ouale batute cu smantana , cascavalul ras si se asezoneaza cu sare si piper.Amestecul se varsa peste broccoli si se pune vasul termorezistent 20’ , ,la 190*C.Se serveste cu pulpele la cuptor.
Pofta buna!

5 pulpe de pui(partea superioara),
2 cepe,
6 catei de usturoi,
sare,
piper,
200 ml. bulion,
200 g.cascaval dat prin razatoare,
8 linguri margarina,
patrunjel verde;

Pentru broccoli gratinat:
1 buc. broccoli proaspat,
200g. smantana,
sare,
piper,
3 oua,
250g. cascaval ras,
margarina pentru uns forma termorezistenta;

Usor de preparat si delicios, mai ales servit cu broccoli gratinat.
Numar de portii
5
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE