Pui cu lamaie

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Spala si usuca puiul. Imparte puiul in patru bucati si injumatateste-le. Pune puiul cu partea cu piele in sus, intr-o tava unsa si asezoneaza cu sare si piper. Combina uleiul cu usturioul si coaja de lamaie si unge puiul cu acest amestec. Lasa-l la cuptor timp de 20 de minute.

3. In acest timp, spala cartofii si taie-i in felii groase de 2 cm pastrand coaja. Scoate tava din cuptor, pune feliile de cartofi langa pui, asezoneaza cu sare, piper si rozmarin si toarna restul de ulei.

4. Pune tava cu pui inapoi la cuptor si lasa la copt inca 30-35 de minute. Amesteca printre cartofi de cateva ori. Presara patrunjel tocat deasupra si serveste cu salata verde,

Poza principala

pui_cu_lamaie_400.gif

1 pui mare sau 2 pui mici
4 catei de usturoi zdrobiti
coaja rasa a unei lamai
sare si piper
100ml de ulei
10-12 cartofi medii
1 lingurita de rozmarin uscat
patrunjel tocat

Un preparat foarte gustos si convenabil intrucat ai tot ce vrei intr-o singura farfurie: pui cu usturoi si lamaie pe un pat de cartofi aromati cu rozmarin.
Numar de portii
4
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE