Pui cu măsline

1.Curăţă ceapa şi usturoiul şi toacă-le mărunt. Taie lămâia în cuburi mici (curăţă bine coaja, mai ales dacă e ceruită). Spală şi toacă pătrunjelul. Amestecă ceapa, usturoiul, lămâia şi pătrunjelul.

2.Încinge uleiul într-o cratiţă şi perpeleşte bucăţile de pui spălate şi uscate. Când sunt frumos rumenite, scoate-le şi pune amestecul cu ceapă şi lămâie şi căleşte vreo cinci minute, la foc mediu, amestecând continuu. Presară turmeric şi amestecă.

3.Redu focul la economic şi pune bucăţile de carne, toarnă un pahar cu apă, sare şi piper, apoi măslinele. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit o oră, adăugând apă când scade, dar să nu acopere carnea. Acest preparat de pui cu masline se serveşte cald.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Pui umplut cu legume la cuptor

Poza principala

pui_cu_masline_mica.jpg

6 pulpe de pui

200 g măsline

1 lămâie

2 cepe

1 căţel de usturoi

1 linguriţă de turmeric

1 legătură de pătrunjel

3 linguri ulei de măsline

piper

sare

 

Ostropel de pui cu roșii

Dacă te-ai săturat de banalele reţete cu pui, încearcă această mâncare uşoară şi savuroasă în care gustul dulce al cărnii se împleteşte de minune cu aroma măslinelor.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE