Pui cu sos piri piri de la Jamie Oliver

  1. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Puneți pulpele de pui pe un tocător, cu pielea în jos și crestați fiecare bucată de câteva ori.
  3. Stropiți-le cu ulei de  măsline și asezonați-le, apoi plasați-le într-o tigaie de tip grill încinsă, cu pielea în jos.
  4. Lăsați-le până când se rumenesc pe o parte, apoi întoarceți-le.
  5. Pregătiți sosul piri piri. Curățați ceapa și tocați-o mare, puneți-o în blender împreună cu 4 căței de usturoi curățați de coajă.
  6. Adăugați ardeii iuți fără codițe, 2 linguri de boia, coaja de la 2 lămâi și zeama de la 1 lămâie. 
  7. Mai adăugați oțetul și sosul Worcestershire, un praf de sare și piper, legătura de busuioc și puțină apă.
  8. Pulsați ingredietele în blender până la omogenizare.
  9. Reveniți la pui și tăiați ardeii grași fâșii. 
  10. Plasțai ardeii în tigaia de tip grill la foc mediu și coaceți ardeii întorcându-i des.
  11. Turnați sosul piri piri într-o tavă de friptură.
  12. Așezați ardeii, puneți pulpele de pui în tavă, presărați deasupra crenguțle de cimbru și introduceți tava în cuptor pe raftul din mijloc.
  13. Lăsați puiul pentru 10-15 minute până când este gata.
  14. Scoateți tava din cuptor, presărați câteva frunze de coriandru și serviți.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

pui_cu_sos_piri_piri_de_la_jamie_oliver.jpg

  • 4 pulpe de pui, cu piele și os
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 6 fire cimbur proapăt

Pentru sos:

  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței usturoi
  • 1-2 ardei iuți
  • 2 linguri boia afumată dulce
  • 2 lămâi
  • 4 linguri oțet de vin alb
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 legătură busuioc proaspăt
Pregătește o cină aromată în doar 30 de minute. Jamie Oliver știe exact cum să faceți acest lucru.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE