Pui de Voinesti

„Se ofera, pe un platou pe masura, carnea rumena si pictata cu rosii in mijloc, mazarea verde si cartofii in jur, implorand un vin sec de Costesti, un Riesling barbatesc, argesan si retinut, care nu se lauda, desi are cu ce.”
Regretatul maestru Radu Anton Roman

Reteta este din cartea Bucatele Romanilor Vol II Muntenia,Oltenia si Banatul.

1. Se taie puiul in doua pe lung, se sareaza-pipereaza si se pune in ulei sau unt la prajit. Se toaca marunt usturoiul.
2. Cand carnea s-a rumenit, se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si cimbrul si se da la foc potrivit sa scada. Rosiile se curata si se taie felii rotunde.
3. Cand zeama a scazut de se vede carnea,se capaceste puiul cu rosii si se pune la cuptor la foc mic pentru 15 minute.
4. Mazarea se-nabuse in unt cu apa si putina sare, pana se inmoaie. Cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

1kg cartofi
– 400 g mazare
– 50 g unt
– 1 pui de cca 1 kg
– 1 ceasca de vin alb sec
– 1 ceasca supa de carne
– 4 rosii
– 1 capatana usturoi
– cimbru
– sare,piper, dupa pofta
Reteta este din cartea Bucatele Romanilor Vol II Muntenia,Oltenia si Banatul.
Regretatul maestru Radu Anton Roman
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

3sisterscooking

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE