Pui din Tara Basca

1. Asezonati bucatile de pui cu sare si piper. Incalziti doua linguri de ulei intr-o tigaie mai mare si adaugati puiul. Prajiti pentru 5-6 minute pe fiecare parte, apoi adaugati ardeiul iute si cel gras, pancetta si usturoiul intreg. Turnati si vinul. Acoperiti si lasati sa fiarba pentru o ora, amestecand ocazional.

2. Incalziti restul de ulei intr-o alta tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati rosiile, micsorati focul si fierbeti pentru 20 de minute, potrivind de sare si piper.

3. Pentru a servi: Puneti putin din compozitia de rosii si ceapa in farfurii, apoi puiul si ardeiul. Serviti cu paine, daca doriti, pentru a profita cat mai mult de sosul delicios.

Poza principala

rexfeatures_716253d_mica.jpg

sare si piper negru proaspat macinat
1 pui mediu, taiat
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute, fara seminte si taiat
2 ardei grasi rosii, taiati si fara seminte
140 g pancetta sau prosciutto
2-4 catei de usturoi, curatati
150 ml vin alb
1 ceapa mare, curatata si taiata
400 g rosii in bulion

Iata un fel de ostropel, dar nu chiar. Vi se va parea delicios, cu siguranta.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE