Uncategorized

Pui Kiev

Pentru umplutura:

Amestecati untul, coaja de lamaie, usturoiul, patrunjelul si tarhonul si potriviti de sare, piper si zeama de lamaie.

Rulati compozitia, infasurati-o in folie de plastic si dati-o la rece pana se intareste.

Bateti pieptul de pui.

Taiati ruloul de unt in 4 si puneti-le in mijocul fiecarei bucati de piept de pui. Rulati puiul asa incat unul sa ramana in mijloc si prindeti-l cu scobitori.

Dati fiecare rulou prin oul batut, apoi prin firimituri sau pesmet. Repetati procedura asa incat sa fie bine acoperite. Lasati-le la frigider cel putin o ora sau chiar peste noapte, ca sa se aseze.

Incalziti uleiul intr-o tigaie. Prajiti rulourile de pui pana se rumenesc.

Nu lasati uleiul sa se incinga foarte tare pentru ca riscati ca puiul sa se rumeneasca la suprafata, dar sa ramana crud pe dinauntru.

Scurgeti puiul pe hartie de bucatarie. Scoateti scobitorile si serviti cu salata si cartofi.

Poza principala

rexfeatures_424619h_mica.jpg

4 file-uri piept de pui
Pentru umplutura:
90 g unt, la temperatura camerei
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
2 linguri patrunjel si tarhon proaspete, taiate
nucsoara
sare si piper negru proaspat macinat
2 oua, batute
125-150 g firimituri de paine sau pesmet
ulei

Puiul poate fi pregatit cu o zi inainte, pus la frigider si prajit exact inainte de servire.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE