Pui la cuptor cu legume si cartofi umpluti

1. Preincalziti cuptorul la 240 de grade (sau grill-ul la cea mai inalta temperatura a cuptorului). Ungeti o tava sau o tigaie cu ulei.

2. Puneti puiul intr-un castron mare si asezonati cu mirodeniile de pui si piper. Amestecati zeama de lamaie, cimbrul si usturoiul si ungeti bucatile de pui cu aceasta mixtura. Marinati in frigider pentru 30 de minute si apoi puneti in tigaie.

3. Adaugati dovleacul taiat si broccoli. Stropiti cu ulei de masline si ce-a ramas de la marinata si dati la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand puiul este gata, intorcandu-l o data sau de doua ori. (Aveti grija sa nu il gatiti prea mult pentru ca se va usca.)

4.  Intre timp, puneti cartofii in apa sarata rece si fierbeti pentru 10 minute sau pana cand sunt aproape gatiti. Luati-i din apa si puneti-i deoparte. Intr-o tigaie, prajiti baconul, ardeiul gras si ciupercile pentru 5 minute sau pana sunt gata, apoi amestecati cu laptele si faina si fierbeti inca un minut

5. Taiati cartofii in jumatate si folositi o lingurita pentru a scoate miezul cartofilor. Amestecati miezul cu  ingredientele prajite. Umpleti jumatatile de cartof cu mixtura si puneti pe gratar pentru 5 minute. Serviti cu pui si legume la cuptor.

Poza principala

h_01404043_mica.jpg

Pentru puiul cu legume:
8 pulpe de pui
2 lingurite condimente pui
1 lingurita piper
zeama unei lamai
60g cimbru, taiat
3-4 catei de usturoi
500 g dovleac butternut
250 g broccoli
3 linguri ulei de masline
Pentru cartofi:
500 g cartofi mici
4 cani apa
putina sare
3 linguri ulei de masline
250g bacon, taiat
1 ardei gras, taiat
250 g ciuperci, taiate in 4
60 ml lapte
1 lingura faina

O mancare delicioasa de servit in familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE