Uncategorized

Pui regal

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si puneti pieptul de pui intr-un vas de yena. Potriviti de sare si piper si turnati putin ulei de masline. Puneti dafinul deasupra si dati la cuptor pentru 15 minute sau pana cand este facut. Nu il lasati prea mult caci se va usca.

Incalziti restul de ulei intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati praful de curry, chimionul, paprika si ghimbirul si mai lasati pe foc inca 5 minute, amestecand. Luati de pe foc, adaugati caisele, telina, maioneza si iaurtul si potriviti de sare si piper, daca este nevoie.

Taiati puiul in bucatele si amestecati-l cu sosul pregatit. Garnisiti cu telina si coriandru.

Puteti servi cu paste sau ca umplutura pentru un sandvis din lipie, spre exemplu. Totodata, puteti amesteca totul cu salata verde si servi ca atare.

Poza principala

h_01418241_mica.jpg

6 file piept de pui
sare si piper negru proaspat macinat
30 ml ulei de masline
1-2 frunze de dafin proaspat
1 ceapa mica, taiata
2 catei de usturoi, taiat
20 g praf de curry
1 g chimion
5 g paprika
10 g ghimbir macinat
250 g caise confiate
2 tulpini de telina, taiate
250 ml maioneza
250 ml iaurt simplu
In plus:
telina, taiata
coriandru, taiat

Acesta poate fi un preparat de sine statator sau poate fi servit cu paste, asa cum am facut noi, sau cu salata verde.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Admin

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE