Pui în sos dulce-acrişor (Murgh Makami)

Roşiile se fierb împreună cu cardamom-ul, pasta de usturoi şi ghimbir până devin piure.

Separat, într-o tavă se pun 4 linguri de ulei.

Peste uleiul Arpis încins se adaugă puiul şi se pune la înăbuşit la foc mic. 

Când puiul capătă culoare se adaugă piureul de roşii şi pasta de ceapă şi se lasă pe foc timp de cinci minute.

Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă în continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfârşit se adaugă  peste acest pui cu sos dulce acrisor smântână şi ghimbir.

 

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Poza principala

3-10.jpg

1 kg pui

½ kg roşii proaspete sau piure

2 cepe (pastă)

3 linguriţe de zahăr

Sare – după gust

Chilli roşu – după gust

1 linguriţă de frunze de mentă

½  cană de  smântână (200 g)

½ linguriţă cardamom pudră

2 seminţe de cinnamon

4 cuişoare

5 frunze de cardamom

1 lingură pastă de usturoi şi ghimbir

5 linguri de ulei Arpis

Reteta cu pui in sos dulce-acrisor face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE