Uncategorized

Pui thai picant

1. Puneti puiul intr-un castron. Amestecati ingredientele pentru marinata, potriviti de sare si piper negru macinat si turnati peste pui. Lasati compozitia la frigider timp de o ora.

2. Incalziti uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie mai mare si frigeti prin agitare fasiile de pui timp de 2-3 minute sau pana ce s-au rumenit. Luati amestecul de pe foc, scoateti puiul si puneti-l deoparte.

3. Incalziti din nou uleiul ramas in tigaie si adaugati ceapa. Caliti ceapa prin agitare timp de 1 minut, dupa care adaugati ardeii si ciupercile si mai prajiti inca 2 minute. Adaugati sosul de lamaie si jumatate din laptele de cocos, dupa care lasati sa fiarba timp de 2-3 minute.

4. Amestecati puiul cu restul laptelui de cocos si aduceti la fierbere. Asezonati cu sare si piper negru macinat. Serviti cu mancare de orez si ou prajit.

Poza principala

pui_thai_400.jpg

6 bucati de piept de pui, taiat fasii
MARINATA:
40 ml ulei floarea-soarelui
10 ml masala de pui
50 g ierburi proaspete (busuioc, maghiran, patrunjel si cimbru)
2 capatani usturoi pisate
15 ml miere
suc de la 1/2 lamaie
LEGUME:
40 ml ulei floarea-soarelui
2 cepe, taiate
3 ardei grasi (verde, rosu, galben) taiati in felii subtiri
500 g ciuperci taiate pe jumatate
125 ml sos de lamaie cu piper
400 ml lapte de cocos

Chiar daca nu sunteti pentru preparatele picante, aceasta reteta va va face sa va reconsiderati optiunile culinare.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE