Uncategorized

Pulpă cu ceapă caramelizată

1. Taie fiecare ceapă în șase. Sărează și piperează carnea și pune-o într-o tavă de cuptor, în puţin ulei.

2. Încinge ulei într-o tigaie și călește ceapa 8-10 minute, până se caramelizează, adăugând o linguriţă cu zahăr brun.

3. Amestecă și desfă bucăţile de ceapă pe măsură ce se călesc. Adaugă puţină apă și fierbe vreo două minute, până se evaporă lichidul. Pune rozmarin, cimbru și cealaltă linguriţă cu zahăr brun.

4. Prăjește carnea de porc la foc iute, pe toate părţile, apoi așaz-o din nou în tavă, toarnă peste ea sosul de ceapă caramelizată și vinul și dă-o la cuptorul încins. Pulpa cu ceapa caramelizata este gata când se pătrunde ușor cu furculiţa.

 

Friptură de porc aromată

Poza principala

pulpa_cu_ceapa_caramelizata_mica.jpg

1 kg pulpă de porc

250 ml vin roșu

10 cepe

2 linguriţe cu zahăr brun

rozmarin zdrobit

cimbru uscat

ulei

sare

piper 

 

Friptură de porc marinată cu sos de prune

Pulpa cu ceapă caramelizată este friptura cu care-ți vei da gata musafirii. Este gustoastă, aromată și suculentă!
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE