Pulpa de miel la cuptor impanata cu cartofi

Cureti usturoiul si il tai de-a lungul in bucati, apoi cureti ceapa si o tai felii. Despici pulpa in forma de romb cu un cutit ascutit. Ungi suprafata cu sos harissa. Pui cate o feliuta de usturoi si o crenguta de rozmarin la intersectiile laturilor si dregi cu sare si piper.

Asezi intr-o tava unsa si lasi in cuptor la 2000 C timp de o ora. Scazi temperatura la 180 de grade C. Intre timp, cureti cartofii si tai in ei o adancitura, pana la jumatate. Ii asezi in jurul pulpei de miel, presari cu zeama de lamaie, dregi cu sare si piper si pui deasupra rosiile si ceapa.

Adaugi untul in gramajoare, torni vinul rosu peste si mai lasi 90 de minute in cuptor, la 180 de grade C. Intorci din cand in cand.

Servesti pulpa de miel cu legumele si sosul asezate dupa gust.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

pulpa-de-miel-la-cuptor400.jpg

1 pulpa de miel
sos harissa
2 catei mari de usturoi
sare, piper macinat
1/2 legatura de rozmarin
1 kg de cartofi
zeama unei lamai
2 cepe mari
1 cutie cu rosii tocate (400 g)
2 foi de dafin
1 baton de scortisoara de 1 cm
60 g de unt
125 ml de vin rosu

Aroma fripturii de miel este extrem de imbietoare.
Numar de portii
8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE