Uncategorized

Quiche cu praz

1.Peîncălzeşte cuptor la 210°. Curăţă şi taie prazul rondele. Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă rondelele de praz (păstrează câteva pentru decor) şi lasă-le la foc mic 20 de minute să se înmoaie. Sărează şi piperează. 

2.Amestecă smântâna cu ouăle şi cu gălbenuşul. Potriveşte de sare şi piper. Încorporează prazul călit.

3.Unge o tavă de tartă cu unt şi aşază aluatul. Înţeapă fundul tăvii cu o furculiţă. Varsă compoziţia şi dă la cuptor pentru 35 de minute. Serveşte acest quiche cu praz cald sau rece, lângă salată verde

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Poţi da mai multă personalitate acestui quiche adăugând câteva frunze de spanac în compoziţie.

 

Plăcintă cu praz şi brânză sărată

Poza principala

quiche_mica.jpg

1 foaie de aluat foietaj

3 ouă + 1 gălbenuş

500 ml smântână

1 fir de praz mai măricel

3 linguri ulei de măsline

unt (pentru uns)

sare

piper 

 

Tartă cu praz, ciuperci şi cartofi

De inspiraţie franţuzească, reteta de quiche cu praz este o alegere rafinata pentru un pranz gustos.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE