Quiche cu roşii

Aşază o foaie de aluat decongelat în prealabil într-o formă de pizza (de 22-24 de cm) şi lasă marginile mai mari. Înţeapă cu furculiţa şi dă nu mai mult de 5-7 minute la cuptorul încins în prealabil. 

 

Între timp, amestecă bine ouăle, smântâna, făina şi untul topit. Potriveşte de sare. Încorporează brânza (pe care ai dat-o în prealabil prin răzătoare). 

 

Scoate tava din cuptor şi toarnă compoziţia de brânză. Aranjează câteva felii foarte subțiri de dovlecel şi dă la cuptor pentru alte 15-20 de minute. 

 

În ultimele 5 minute, scoate tava din cuptor şi decorează cu jumătăţi de roşioare cherry şi cubuleţe de mozzarella. 

 

După ce s-a scurs timpul, scoate şi lasă 10 minute. Ornează apoi cu frunze de busuioc şi serveşte iemdiat. Poftă bună!

 

Ştiai? Quiche este un clasic al bucătăriei franceze. Numele complet este quiche Lorraine, după numele provinciei Lorena. Influenţa germană s-a simţit şi în gastronomie, numele provenind din nemţescul Kuchen, care înseamnă prăjitură!

 

Pizza cu roșii și busuioc

Poza principala

quiche_cu_rosii_mic.jpg

1 pachet de aluat foitaj

3 ouă mari

100 ml smântână

10 roşii cherry

150 grame brânză gruyere

100 grame mozzarella

1 lingură cu făină

1 cub de unt

1 dovlecel

busuioc proaspăt

sare

 

Rosii umplute cu mozzarella

Un antreu rapid şi săţios, de inspiraţie franţuzească, de servit în orice moment al zilei!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE