Uncategorized

Quiche Lorraine

Amestecati  faina cu 115 g unt si un galbenus. Pe o suprafata presarata cu faina, formati o bila din acest aluat. Luati un vas rotund (diametru 20 cm aprox.), cu margini joase (5 cm aprox.).  Folosind un sucitor, intindeti bila de aluat intr-o foaie rotunda pe care o presati usor in forma de copt, unsa cu unt si tapetata cu faina in prealabil. Lasati la frigider pentru 15 – 20 minute.

Taiati baconul in fasii subtiri si apoi prajiti-l, fara ulei, intr-o tigaie. Aranjati baconul in vasul cu aluat.  Bateti impreuna smantana, 3 oua si 2 galbenusuri, asezonati si turnati peste bacon.

Coaceti pentru 15 minute la 200°C si apoi reduceti la 180°C pentru 15-20 de minute. Cand amestecul este ferm (se poate incerca cu o scobitoare sau furculita) se scoate din cuptor si se presara cu putin unt.

Se raceste minimum 5 minute inainte de servire. 

Reteta cu drag de la Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare
www.transilvaniafest.com

Poza principala

quiche_lorraine_mica.jpg

175 g faina
135 g unt
3 oua
3 galbenusuri
6 felii de bacon (aprox 80-100g)
300 ml smantana de gatit (grasime peste 30%)
sare si piper

Iata reteta de baza a Quiche Lorraine. Puteti adauga, daca doriti, si branza sau ceapa printre ingrediente.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Admin

Comentariu

Click aici pentru a comenta

  • Tarta e absolut senzationala dacă in umplutura adaugi praz calit si o ceapa calita pe lângă bacon, iar mixul de smantana si oua îl condimentezi cu nucsoara, cât mai multă cu putinta. Pofta buna!

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE