Quiche Niçoise

1.Întinde aluatul în forma de copt şi dă la cuptorul încins pentru 10 minute. Acoperă baza aluatului cu o hârtie de pergament şi pune boabe de orez sau de fasole. Mai dă la cuptor încă 12 minute. Dă-le apoi deoparte şi mai coace pentru 3-5 minute ori până aluatul capătă o culoare aurie.
 
2.Opăreşte fasolea în apă cu sare pentru 5-7 minute. Scurge tonul şi pune-l într-un castron împreună cu fasolea fiartă, cartofii tăiaţi cuburi şi măslinele. Amestecă uşor pentru a nu le sfărâma.
 
3.Zdrobeşte busuiocul într-un mojar şi pune-l peste ouăle bătute cu lapte. Sărează şi pipărează după gust. Toarnă amestecul peste cel de ton şi legume.
 
4.Pune-l peste aluatul de mai sus şi coace quiche-ul 30-40 de minute. Lasă să se răcească în forma de copt pentru 10 minute, apoi scoate-l pe un platou.

Poza principala

quiche_nicoise_mica.jpg

250 g aluat de foitaj
200 g fasole verde
200 g ton
300 g cartofi fierţi
50 g măsline
1 linguriță cu busuioc
3 ouă
100 ml lapte
sare
piper

Un antreu potrivit pentru serile în compania prietenilor.
Numar de portii
4
Calorii
320
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE