Uncategorized

Rata cu litchi si curry

1. Coaceti rata la cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru 15 minute. Taiati-o apoi in felii de 5mm.

2.Pentru pasta de curry, amestecati toate ingredientele cu un robot de bucatarie sau cu o ustensila potrivita de bucatarie pana cand devine omogen si cremos.

3. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o oala la foc moderat si caliti pasta de curry, amestecand.

4. Adaugati laptele de cocos si frunzele de lime si lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati fructele litchi, fierbeti si asezonati cu sosul de peste, lime si zahar.

5. Amestecati rata cu curry-ul pentru a servi, sau puneti rata in doua castroane cu orez, turnand curry pe deasupra. Puteti garnisi cu coriandru.

Poza principala

h_00852786_mica.jpg

Pentru pasta de curry:
4 ardei iuti mici
1 lemongrass, cu frunzele rupte si taiat
1 bucata mica de ghimbir, rasa sau taiata marunt
1/2 ceapa sau 3 salote, taiate
Pentru rata:
2 piepturi de rata/300g carne de rata
1 lingura ulei
1 lingura pasta de curry iute
200ml lapte de cocos
2 frunze uscate de lime (optional)
8 litchi proaspete, decojite si desamantate
1-2 linguri sos de peste
1 lingura zahar brun
Pentru servire:
orez
coriandru (optional)

Aceasta reteta reprezinta un adevarat rasfat de arome si gusturi imprumutate din bucataria asiatica.
Numar de portii
2
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE