Uncategorized

Rata cu mere

Curata rata bine-bine de fulgi si de maruntaie, dar pastreaza ficatul si inima, pe care le speli bine si le lasi la scurs pe servet de hartie.

Curata ceapa, usturoiul.

Da-le pe toate prin masina de tocat impreuna cu jambonul, ficatul si inima, apoi amesteca-le cu patrunjelul tocat fin, cimbrul si miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine.

Pune sare si piper dupa gust, iar la final adauga oul ca sa legi umplutura.

Umple rata cu acest amestec, iar la final merele, carora le tai partea superioara.

Coase cu grija deschizatura, unge carnea cu unt, sareaza- o, pipereaz-o si baga rata cu mere la cuptorul incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.

Revista BUCATARIA DE AZI

Rata in sos dulce-acrisor

Salata cu piept de rata

Poza principala

rata_cu_mere400.jpg

1 rata cu maruntaie
50 g de unt
100 g jambon
ficatul si inima de la rata
3 mere
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 crenguta de cimbru
cateva fire de patrunjel verde
miezul de la o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa
1 ou
sare, piper

Carnea de rata este o delicatesa in mai multe bucatarii internationale, caracterizata prin fragezime si un gust deosebit.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE