Rata fripta cu miere si sos de soia

1. Preincalziti cuptorul. Spalati rata pe dinafara si pe dinauntru si inlaturati grasimea in plus de pe gat. Taiati aripile (acestea pot fi folosite pentru ciorba) si inlaturati grasimea de la coada. Turnati apa fierbinte peste rata.

Scurgeti-o cu un prosop de bucatarie si puneti-o in frigider pana ce pielea s-a uscat complet. Intepati pielea cu o furculita (cu cat intepati mai mult, cu atat mai bine, pentru ca acest lucru permite grasimii sa se scurga in timp ce o frigeti).

2. Asezonati cu sare si piper. Puneti rata pe o tava si presarati ierburile pe deasupra. Coaceti la cuptor timp de 1-1,5 ore. Scoateti rata din cuptor si scurgeti grasimea in exces din tava. Lasati rata sa se raceasca. Acum puteti sa o frigeti a doua zi, sau puteti sa adaugati bucatile de cartofi imediat in tava si sa lasati lichidul sa se inchege. Puneti rata inapoi
la fript.

3. Amestecati usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, uleiul, sherry-ul si mierea. Ungeti si turnati sosul peste rata. Reduceti temperatura la 180 grade C si frigeti timp de 1-1,25 de ore. Aveti grija ca rata sa fie acoperita cu sos pe intregul timp de frigere, si presarati semintele de susan cu 20 de minute inainte de a scoate rata din cuptor.

4. Testati daca rata s-a fript, intepand-o cu o furculita. Daca sosul din tava este limpede, rata s-a fript. Pielea trebuie sa fie crocanta si carnea suculenta. Scoateti rata din cuptor si lasati-o sa stea timp de 10 minute intr-un loc cald inainte de a o taia.

Poza principala

rata_fripta_cu_miere_si_soia_400.jpg

4 capatani de usturoi decojite
1 radacina (de 2 degete) de ghimbir, decojita si tocata
200 ml sos de soia de buna calitate
60 ml ulei
90 ml sherry
2 rate de 2 kg fiecare
patrunjel
miere
sare si piper macinat
8 cartofi taiati in bucati
seminte de susan

Daca vreti sa castigati timp, frigeti rata pe jumatate cu o zi inainte de a o baga in cuptor.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE