Uncategorized

Remedii împotriva punctelor negre

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Dacă ai puncte negre pe zona T (frunte, nas şi bărbie), soluţiile sunt mai la îndemână decât crezi: în frigider sau în cămară.
remedii.jpg

Inesteticele puncte negre reapar periodic chiar şi după tratamente profesioniste efectuate la salon. Pregăteşte-ţi în casă câteva remedii naturale, fiindcă sunt mai ieftine şi mai sănătoase! O dată la două, trei săptămâni, pielea ta merită un răsfăţ catifelat în trei paşi siguri:

 

Infuzie cu plante

Într-un litru de apă fiartă, pune salvie, cimbru, frunze de nuc (câte o linguriţă din fiecare plantă uscată) şi lasă la infuzat în jur de zece minute. Toarnă ceaiul fierbinte într-un vas şi, cu un prosop pe cap, stai cu faţa deasupra recipientului timp de zece minute, ca să se deschidă porii.

 

Secretele ceaiului negru şi verde: Utilizări inedite pentru frumuseţe

 

Scrub cu seminţe

Macină 100 g de sâmburi de migdale şi amestecă praful obţinut cu patru linguri cu miere şi o lingură cu zeamă de lămâie. După ce s-au deschis porii, aplică pasta, cu mişcări circulare, pe zona unde ai punctele negre, apoi masează cu delicateţe întreaga faţă. Clăteşte bine cu apă călduţă.

 

Mască din fructe şi legume

Amestecă un măr ras, o lingură cu argilă şi o roşie decojită şi tăiată în cubuleţe. 

După ce ai trecut de pașii 1 (deschiderea porilor) şi 2 (curăţarea în profunzime), e momentul hrănirii. Aplică masca proaspătă prin mişcări delicate, apăsând mai ales în zona T, pentru a stimula circulaţia şi a înlesni absorbţia elementelor nutritive. Ţine-o zece minute pe ten, apoi clăteşte şi aplică un strat subţire de cremă puternic hidratantă.

 

Ştiai? Amestecul de lapte cu suc de lămâie este un excelent demachiant pentru zonele unde au apărut puncte negre.

 

Măşti dulci pentru buze cu lipici

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE