Remedii naturale antimahmureală

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
O noapte de chef are ca rezultat, cel mai adesea, o dimineaţă îngrozitoare: gură uscată, cap mare, ameţeală, chiar şi senzaţie de greaţă. Pe scurt, mahmureală. Iată cum scapi de ea!
remedii_antimahmureala.jpg

De sărbători se întâmplă să ne distrăm mai mult în compania alcoolului și să ne alegem c-o mahmureală de toată frumusețea. Remediile la-ndemână, fără chimicale, sunt cele mai bune. Podiumul este ocupat, în ordinea medaliilor, de:

 

1. Pe locul I cu cununiţă, se clasează zeama de varză. Cel mai bun şi eficient leac antimahmureală: 500 ml, dimineaţa, pe nemâncate.

 

2. Pe locul al II-lea, ceaiul de mentă foarte concentrat: 10 g de frunze la o cană cu apă clocotită. Ia cu mâna greaţa şi durerea de cap. În plus, ajută la eliminarea toxinelor.

 

3. Pe locul al III-lea, borşul: 1 l băut dintr-odată. Combate durerea de cap, tremurul mâinilor, ameţeala, senzaţia de vomă.

 

Dieta cu lămâie

 

Urmează, nu neapărat în ordinea eficienţei, alţi duşmani ai mahmurelii:

 

♣ Curmale: pui câteva fructe într-o cană mare cu apă (ca să fii sigură că ai leacul la-ndemână, fă asta de cu seară, înainte de a pleca la petrecere!). A doua zi dimineaţa, bei apa în care au stat curmalele şi mahmureala dispare rapid!

 

♣ Banane: de fapt, cojile lor preparate sub formă de ceai. Pui o coajă de banană la un litru de apă, laşi să fiarbă zece minute de când dă în clocot, strecori şi bei. Coaja de banană conţine, printre altele, o substanţă asemănătoare serotoninei.

 

♣ Toporaşi: infuzia concentrată (două linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită lăsate la infuzat 8-10 minute) este eficientă nu numai împotriva febrei musculare, ci şi a mahmurelii. 

 

Atenție! Alcoolul şi nicotina îşi potenţează reciproc efectele negative. Prin urmare, fumătorii sunt predispuşi la mahmureală după ce beau.

 

Pericolele ficatului gras

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE