Uncategorized

Restaurant Benihana

In 1964, pe piata competitiva a restaurantelor din New York a luat fiinta un conceput cu totul nou in bucataria de lux, numit „Benihana din Tokyo”. Fondatorul sau, un tanar japonez olimpic la lupte greco-romane, Rocky Aoki, a dezvoltat acest concept in cel mai popular restaurant de familie din America si s-a extins pe plan international.

Numele „Benihana” provine din cuvintele japoneze „floare rosie”. Povestea florii rosii coboara in timp pana in anul 1935, cand Yunosuke Aoki, tatal lui Rocky, a deschis o mica cafenea pe care a numit-o „Benihana”, dupa numele unei flori rosii salbatice care crestea in fata cafenelei sale.

Metodele de preparare Benihana l-au diferentiat imediat de celelalte restaurante, deoarece nu pastra nimic din bucataria traditionala. In schimb, bucatarii preparau toate felurile de mancare pe aceeasi masa, numita „hibachi”, in jurul careia puteau sta pana la opt persoane. Jeturile de gaz care incalzeau suprafetele din otel inoxidabil pentru gatit, incadrate de plansete din lemn, au devenit curand reprezentative pentru brandul Benihana.

Poza principala

benihana.jpg

Adresa
5-7 Calea Dorobantilor (Howard Johnson Grand Plaza), Sector 1, Bucuresti
Telefon
021 201 5030
Website
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE