Restaurantul Elisabeta

Restaurant Elisabeta, a fost inaugurat oficial vineri seară printr-un eveniment special în cadrul căruia atmosfera și spiritul de petrecere al Bucurestiului interbelic au dat tonul serii.

Cu ocazia deschiderii oficiale, invitații au putut experimenta ospitalitatea timpurilor Micului Paris, redescoperind valorile Bucureștiului interbelic. Atmosfera perioadei de glorie a capitalei a fost pusă în valoare de elemente caracteristice acelei perioade prin programul special oferit invitaților. Seara a fost deschisă de catre invitatul special, istoricul Adrian Majuru care a realizat o incursiune în viața sociala a Bucureștiului de odinioară. Apoi, cei invitați au putut să se delecteze cu recitalul de poezie omagial Carmen Sylva fiind urmat de o demostrație de dansuri în ritmuri de foxtrot, charleston și tango, ritmuri la modă din vremea Micului Paris. Seara a prins contur prin momentul muzical de excepție semnat Izabela Barbu & Band.

Printre cei 150 de invitați la evenimentul de lansare al Restaurantului Elisabeta au participat nume consacrate din domeniul teatrului precum Maria Buza, Silviu Biris, Crina Matei dar și personalitați din viața politică cum ar fi domnul Vadim Tudor sau Dan Matei Agathon.

Cei prezenți la eveniment au putut gusta din preparatele Restaurantului Elisabeta, meniu ce include bucate romanești, influențele interbelice regăsindu-se in preparatele franțuzești populare acelei perioade.

Restaurant Elisabeta deschis intr-o clădire monument istoric, construită in stil eclectic, ce datează din 1912 este una din cele mai semnificative construcții reprezentând stilul arhitectural al epocii. La sfârșitul secolului XIX- începutul secolului XX, arhitectura orașului începea să prindă contur la parametrii exigențelor occidentale, clădirea Restaurantului Elisabeta făcând parte din configurația clădirilor ridicate la standarde europene, monumente ce mărginesc de-o parte și de alta Bulevardul Elisabeta.
Ridicată de către arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneză Jules de Waldberg, acesta a insuflat din punct de vedere arhitectural stilul eclectic a artei occidentale prin ansamblul elementelor de design care țin atât de modernism, artdeco cât și de clasicism. De-a lungul timpului, clădirea a reprezentat sediul mai multor importante instituții ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar și Micul Senat al Romaniei.

Restaurantul Elisabeta pune la dispoziția clienților săi servicii la cele mai înalte standarde și o echipă de profesionști pentru implemantarea și coordonarea mai multor tipuri de evenimente, private și corporate. Astfel, atât Sala Elisabeta care are o capacitate de 120 de locuri, cât și incăperile Braseriei Elisabeta, Carol I si Carol II, vor putea fi frecventate de către iubitorii perioadei Micului Paris și ai artei culinare din acea perioada.

Poza principala

main.jpg

Adresa
Bulevardul Regina Elisabeta, numărul 45
Telefon
0314382940
Website
http://www.restaurantelisabeta.ro/
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE