Rețetă ardelenească: Tochitură ardelenească

Ceafa de porc condimentată cu sare și piper se taie bucățele, se călește bine în uleiul Arpis încins până când scade bine, se adaugă la final usturoi, boia și se trage de-o parte.

 

Se face o mamaliguță bună pe care o asezăm pe platou, peste ea punem doua felii din brânză de burduf, la mijloc un ochi făcut la tigaie și alături carnea cu puțină grăsime lăsată prin prăjire.

 

Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu, Vila Honor și Castelul Prințul Vânător și Dracula. 

 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook  .

Poza principala

7_web_mica.jpg

230 g ceafa de porc                                

150 ml ulei Arpis                                      

140 g faina de malai Arpis                        

1 ou                          

50 g branza de burduf       

3 g usturoi                        

sare, piper

boia de ardei dulce

Reţeta ”Tochitură ardelenească” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE