Uncategorized

Rețetă bănățeană: Stufat de miel la tigaie

 

Carnea se taie in bucăți. Ceapa uscată se curată, se spală și se taie marunt. Ceapa și usturoiul verde se taie in bucăți mai mari .

 

După ce s-a călit împreună carnea și ceapa uscată în ulei, se adaugă apa cât să acopere carnea.

 

Când carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa , usturoiul verde apoi și roșiile decojite. Se potrivește de sare iar la sfârșit se pune vinul alb. 

 

După ce a scăzut suficient se adaugă verdeata. Se servește cu mămaligă caldă.

 

Rețeta ”Stufat de miel la tigaie” a fost primită de la Pensiunea Select, Băile Herculane, (Banat) și a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului. 

 

Rețetele tradiționale din Banat au fost puse la dispoziția proiectului de: Adrian Buzoianu, Laura Laurențiu, Pensiunea Select, Hotel Senator și Casa Altringen. 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

 

Poza principala

7_web_mica.jpg

1 miel gras

ceapă verde

usturoi verde

ceapă uscată

roșii in bulion

vin alb

verdeață

sare

piper

 

 

 

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE