Reţeta bucovineană Borş de sfeclă roşie

-se coc în cuptor 4 sfecle roşii

-se taie mărunt o ceapă şi un morcov şi o jumătate de kg de cartofi

-se face o dirasală din două ouă şi o cană de smântână

-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei şi bulion de roşii câte o lingură

-se pune la fiert în 3 litri de apă

-dupa ce au fiert legumele se pun tăiţei

-se adaugă 1 litru de borş de putină

-se dă deoparte şi se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute

-se dă de pe foc se adaugă sfecla roşie coaptă, curăţată şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici

-se adauga leuştean după gust

 

Reţeta “Borş de sfeclă roşie “ face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci”.

Tort de sfecla rosie

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 41 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri)

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Poza principala

poza11.jpg

sfecla rosie
ceapa
morcovi
cartofi
ardei
bulion de rosii
taitei
bors
leustean
sare

Reţeta “Borş de sfeclă roşie“ din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE