Uncategorized

Rețetă moldovenească: Bulz ciobănesc

Mod de preparare (varianta tradițională)

Se pregătește o mămăligă din mălai Arpis, apă și sare. Se lasă să se răcească, o zi.

 

Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfărâmă puțin. Kaiserul și slăninuța se taie feliute subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie. 

 

Mamaliga rece se imparte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mână, se turtește, se face în mijlocul ei căus, în care  se pune brânza, o bucățică de unt, kaiserul cu slaninuta, apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare bine inchisa. 

 

Boțurile de mamaliga astfel pregatite se pun pe grătar pana s-a topit branza înauntru si a facut mămăliga crustă pe dinafară. Apoi se servesc calde la cină cu smântâna deasupra.

 

Mod de preparare (varianta modernă)

Se pregătește o mămăligă din mălai Arpis, apă și sare. 

 

Kaiserul și slăninuța se prăjesc în puțin unt. Se adaugă mămăligă fiebinte, proaspăt pregătită și branza de burduf și se amestecă totul. 

 

Se toarnă într-o farfurie, se adaugă un ou (opțional) și se rade brânză sarată deasupra.

 

 

Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes,  Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

poza_mica.jpg

mamaligă facută din mălai Arpis, apă și sare 

brânză de burduf 

kaiser sau costita afumata  

ulei Arpis

slăninuță  

puțină smântână  

putin unt

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE